Hvorfor lige “Zoolook” ?

Som beskrevet på forsiden er jeg fan af musikeren Jean Michel Jarre, og som fan skal man jo på en eller anden vis gøre det klart for omverdenen. Nogle gør det ved selv at komponere musik, lave remixes eller ved at kaste sig ud i andre kulturelle udfoldelser. Desværre er jeg selv tonedøv og ejer ikke den mindste smule rytmesans, så de nævnte muligheder er nærmest udelukket.

Men hvad gør man så? Tjo, man kunne jo tilegne sig et alias baseret på et af musikerens værker. Og det gjorde jeg så. Mit brugernavn på DAIMI, zoolook, er navnet på Jarres album fra 1984. At det lige blev dét album er der flere grunde til:

Oxygene
lyder for kedeligt - altså navnet, albummet er et mesterværk!
Equinoxe
var en nær konkurrent til Zoolook... jeg kunne meget vel have valgt det brugernavn i stedet, men Zoolook er så meget nemmere at udtale.
Magnetic Fields
gik slet ikke; alt for langt og så er det desværre ikke et enkelt ord.
Music For Supermarkets
behøver jeg vel ikke kommentere yderligere?
Rendez-Vous
var ellers en tiltalende titel, men nej.
Chronologie
som ellers er mit yndlingsalbum, kunne heller ikke hamle op med Zoolook... navnet er ganske enkelt for tungt.

Og sådan kunne jeg fortsætte, men jeg må nok hellere stoppe, før du, læseren falder i søvn eller flygter fra min hjemmeside.

Men så er alt jo i den skønneste orden. Mit brugernavn afspejler min lidenskab for Jarres musik, det er anderledes, kort og enkelt. Problemet er bare, når man verbalt skal formidle adressen på min hjemmside, mit brugernavn og min e-mail adresse: når jeg siger "Zoolook", hører folk (læs: ikke-Jarre fans) det oftest som "Zulu". Og end ikke på skrift går det helt uden besvær: mere end én gang har jeg hørt mit alias udtalt som "Sulok", grangiveligt fordi de har læst det som "Zoolock". Jeg er altså ikke en lås til zoologisk have, og mig bekendt ligner jeg hverken en lås eller sågar en zoologisk have!